TRAJECT

  • Ben je werkzoekend of is je werksituatie bedreigd?
  • Wil je de draad terug oppikken na een inactieve periode?
  • Ben je nieuw in ons land of wens je je in te burgeren?

Via Jumpstarters kan je net dat duwtje in de rug krijgen om de sprong richting ondernemerschap te wagen.
Maak een afspraak met je VDAB-consulent om te kijken of je in aanmerking komt voor Jumpstarters.

Verkennende fase

  1. Via jouw VDAB/GTB-consulent word je doorverwezen naar een collectieve infosessie. Tijdens deze infosessie krijg je meer informatie over de dienstverlening binnen het traject Jumpstarters en over ondernemen in Vlaanderen in het algemeen.
  2. Na de infosessie volgt een individueel intakegesprek met een Jumpstarters-adviseur. Vervolgens zal de adviseur samen met jou je ondernemingsidee en ondernemerspotentieel verder verkennen.
  3. Op het einde van de verkennende fase wordt een besluit genomen over de verdere begeleiding en jouw individuele begeleidingsnood. Ofwel stroom je door naar de begeleidende fase, ofwel word je terug doorverwezen naar je VDAB-consulent indien je werkzoekend bent.

BEGELEIDENDE FASE

  1. In de begeleidende fase wordt er gewerkt rond het ondernemersplan om de haalbaarheid van je onderneming te onderzoeken. Tegelijkertijd stelt je Jumpstarters-adviseur samen met jou een persoonlijk actieplan op in functie van jouw ontwikkeling als ondernemer.
  2. In de begeleidende fase kan je gebruik maken van een rugzakje van maximaal 500 euro om te besteden aan de menukaart met externe opleidingen en begeleidingen om zo je actieplan verder te concretiseren.
  3. De uitkomst van de begeleidende fase kan zijn dat je opstart als zelfstandig ondernemer. Het kan ook dat je (voorlopig) niet opstart.

NAZORG

  1. Als je als ondernemer bent gestart, blijft de Jumpstarters-adviseur gedurende 6 maanden na afsluiten van de begeleidingsfase beschikbaar om nazorg aan te bieden. Zijn er bepaalde noden of vragen ontstaan na jouw opstart als zelfstandige, dan kan je terecht bij jouw Jumpstarters-adviseur.